5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa (2023)

Explore > Huwelijksreis > 5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa

By Expedia Team, on December 2, 2015

De kou is in het land en in veel huizen staat de verwarming te loeien. Er wachten ons een aantal frisse maanden, maar er is een uitweg! Op een aantal plekken in Europa wordt het nooit echt winter. Je kan er in januari perfect zonder trui of in een licht jasje buiten en smeert je zelfs even in met een flinke laag zonnebrand. Wil jij weten waar je deze winter het best heen trekt voor wat zon en warmte? Deze vijf bestemmingen zijn een aanrader.

5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa (1)

### Madeira

Op dit Portugese eiland in de Atlantische Oceaan krijg je in januari nog 10 uur zon per dag. Erg warm is het er niet, maar met temperaturen rond 18°C overdag is het er zeker beter dan op andere plaatsen in Europa. Ideaal om lange wandelingen te maken in de mooie natuur of om te slenteren door de kleine straatjes van Funchal, de hoofdstad van Madeira.

Foto: mcruetten, CC0 1.0

5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa (2)

### De Canarische Eilanden

De Canarische Eilanden vormen de warmste plek in Europa om de winter door te brengen. De temperaturen kunnen in januari oplopen tot 20°C, met 7 uur zon per dag. Het leuke aan de Canarische Eilanden is dat je een eiland kan kiezen naargelang je interesses. Voor een actieve vakantie trek je bijvoorbeeld naar Fuerteventura, voor wat meer luxe naar Gran Canaria.

Foto: Al-Benzino, CC0 1.0

5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa (3)

### De Algarve

De Algarve in het zuiden van Portugal is – letterlijk – een hotspot in de zomer, maar ook in de winter kan je er terecht. Met dagtemperaturen rond 16°C is het er niet meteen tropisch, maar meer dan een licht jasje heb je er niet nodig. Er zijn nog tal van authentieke dorpjes die je kan verkennen en waar je heerlijk traditioneel kan eten. Een gezellig restaurantje is trouwens de perfecte plek om te schuilen wanneer het even regent, want dat kan er in de winter wel eens gebeuren.

Foto: falco, CC0 1.0

5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa (4)

### Malta

Malta wordt vaak over het hoofd gezien als bestemming, maar dit eiland in de Middellandse Zee heeft heel wat te bieden. Temperaturen rond 17°C in januari, bijvoorbeeld. Dankzij de prachtige natuur is het een perfecte bestemming voor wandelaars, maar ook foodies komen er aan hun trekken. Zo kan je er genieten van heerlijke visgerechten of een rondleiding volgen bij een van de vele wijnhuizen.

Foto: tpsdave, CC0 1.0

5x fijnste warme winterbestemmingen in Europa (5)

### Málaga

In Andalusië, het zuidelijke deel van Spanje, is het overdag nog zo’n 18°C warm. Málaga is de grootste stad van de Costa del Sol en heeft een groot aanbod aan musea, galerijen en historische sites, maar je kan er ook erg lekker eten. Het is ook een interessante uitvalsbasis om andere steden in Andalusië te bezoeken, met gemakkelijke verbindingen naar Córdoba, Granada en Sevilla.

Foto: JESHOOTS, CC0 1.0

More Articles With Huwelijksreis

Naaktrecreatie in Kroatië

Kroatië is een geliefde vakantiebestemming onder naturisten, vooral schiereiland Istrië. Dit zijn de beste plekken voor naaktrecreatie in Kroatië.

De beste naaktstranden ter wereld

Laat je badkleding maar thuis voor je volgende vakantie, want wij selecteerden de beste naaktstranden ter wereld! Van Griekenland tot Australië.

De do’s-and-don’ts op een naaktstrand

Op een naaktstrand gelden andere regels dan op een ‘normaal’ strand. Waar moet je aan denken als je voor het eerst naar een naaktstrand gaat? Lees onze tips!

5x Sardinië op z’n best

Cagliari, de hoofdstad van het eiland Sardinië, is een heerlijke mix van historische wijken en een moderne Italiaanse stad. Een van de…

5x doen in de wijk West End in Glasgow

Glasgow is de grootste stad van Schotland en een stedentripbestemming voor iedereen die houdt van een mix van cultuur, natuur en culinair genieten. De wijk…

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanael Baumbach

Last Updated: 21/06/2023

Views: 6330

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanael Baumbach

Birthday: 1998-12-02

Address: Apt. 829 751 Glover View, West Orlando, IN 22436

Phone: +901025288581

Job: Internal IT Coordinator

Hobby: Gunsmithing, Motor sports, Flying, Skiing, Hooping, Lego building, Ice skating

Introduction: My name is Nathanael Baumbach, I am a fantastic, nice, victorious, brave, healthy, cute, glorious person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.