Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (2023)

Domein autoriteit wordt al meer dan een decennium serieus gebruikt in SEO, toen link marketeers leefden of stierven van de (nu uitgestorven) PageRank toolbar…

Sindsdien heeft verschillende software geprobeerd na te bootsen wat zoekmachines van een URL of domein zouden denken met een “puntensysteem”.

Het mooie van domein autoriteit is dat ze een gemeenschappelijke doel grond tussen SEO-professionals, link kopers en verkopers, en klanten te geven.

 • domein autoriteit meten geven een score aan de hand waarvan we onze SEO-inspanningen op schaal kunnen meten.
 • Zij helpen ons snel lage kwaliteit of spam te herkennen.
 • Ze besparen ons uren onderzoek door ons een enkel cijfer te geven om te evalueren.

Maar ze zijn in geen geval perfect… Ze moeten altijd meten korreltje zout worden genomen, en zullen nooit het menselijk onderzoek en het menselijk instinct voor een site overtreffen.

Dus met dat gezegd, wat zijn de beste domein autoriteit ? In welke SEO metrics moeten link builders geïnteresseerd zijn?

In deze post willen we door elk van de meest populaire metrieken op de markt van vandaag gaan en ze uitleggen op een eenvoudige, gemakkelijk te begrijpen manier om u te helpen beslissen welke metrieken u wilt volgen en meten voor uw SEO inspanningen.

domein autoriteit meten

Domein autoriteit betekenis

Contents

In eenvoudige termen Domain autoriteit betekent een zoekmachine ranking metric ontwikkeld door SEO software aanbieders zoals Moz, Ahrefs en Majestic die voorspelt hoe goed uw website zal rangschikken in een zoekmachine. Alle tools hebben hun eigen algoritme om de score te berekenen op basis van parameters zoals Site structuur, kwaliteit backlinks, interne linking, verkeer, on-page SEOetc.

De betekenis van Domain Authority is dus gerelateerd aan Page Authority, die de autoriteit van individuele websitepagina’s rangschikt. Marketeers en SEO’s gebruiken deze score om de algemene gezondheid van hun SEO inspanningen te controleren.

Domein autoriteit meten is gebaseerd op de kwantiteit en kwaliteit van links die naar een bepaalde domein verwijzen. U kunt deze metriek gebruiken om uw URL’s/domeinen te evalueren of om de domein’s die naar u linken te evalueren. U kunt deze metriek ook gebruiken voor concurrentieanalyse.

(Video) Sean Cahill shares his Extraordinary Experiences, & talks UFOs/UAP, Consciousness, Meditation + more

Zoekmachines zoals Google, Yahoo en Bing bepalen de rangorde van een pagina op basis van de evaluatie van de inkomende links, naast andere factoren. Elke link van een andere website wordt beschouwd als een stem of aanbeveling van die site voor uw website. Hoe meer endorsements, hoe gezaghebbender, relevanter en betrouwbaarder uw website moet zijn, en dus hoe hoger hij scoort op de zoekmachinepagina, of SERP.

Domein Autoriteit vs Pagina Autoriteit. Wat is het verschil?

Google rangschikt websites niet. Dat heeft het nooit gedaan en dat zal het ook nooit doen. Google rangschikt webpagina’s.

Hoewel de domein autoriteit de waarschijnlijkheid aangeeft dat pagina’s op dat domein zullen ranken. De echte test is de autoriteit van de specifieke pagina’s. De echte test is pagina autoriteit.

Je kan zoekmachine optimalisatie op deze manier bekijken:

 • Elke zoekterm is een competitie
 • Elke pagina is een concurrent

Pagina’s krijgen hun autoriteit op twee manieren. Wanneer een pagina op een andere website naar hen linkt, krijgen ze direct autoriteit. Maar ze lenen ook autoriteit van hun domein.

Domein autoriteit meten (SEO domein autoriteit checken)

1. Pagina rangschikking (Page Rank)

PageRank is een voorbeeld van een algoritme voor linkmetriek dat door Google werd uitgevonden als een belangrijke marker voor de kwaliteit van inhoud. PageRank is een score van 1 tot 10 voor een pagina, gebaseerd op het aantal inkomende links dat de pagina heeft, en hoe sterk die links zijn. Het is logaritmisch, wat betekent dat het 10 keer moeilijker is om van 2 naar 3 te gaan dan van 1 naar 2.

Yahoo’s Trust Rank werkt op een vergelijkbare manier om spam te bestrijden, door webpagina’s te filteren op basis van de relatieve ranking van de backlinks. Gewoonlijk werken zoekmachines als deze op de veronderstelling dat goede sites de neiging hebben te linken naar andere goede sites.

Dus hoe werkt dit? Wanneer een website naar uw site linkt, of wanneer hij intern linkt van een van uw pagina’s naar een andere, geeft de link rankingpunten door. Dit wordt meestal aangeduid als “link juice” of “link equity” overdracht. Hieruit volgt in het algemeen dat hoe hoger de PageRank of Trust Rank enz. van een bepaalde pagina, hoe meer “link juice” die pagina kan doorgeven aan andere pagina’s via zijn links. Lees meer in onze gids over link juice.

2. Moz DA (Moz domein autoriteit checken)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (2)

Moz’s DA is een van de meest gebruikte metrieken om de autoriteit van een domein te meten.

De DA (domein autoriteit checken) van Moz geeft de autoriteit van een domein een score van 0 tot 100. Het idee, of de theorie achter de score is – hoe hoger de autoriteit, hoe meer “ranking power” die site zal hebben.

Als u wilt weten wat voor score bepaalde sites kunnen verwachten, bekijk dan deze voorbeelden…

 • Het Witte Huis – de regering van de Verenigde Staten, heeft een DA van 94.
 • BMW – de internationale autofabrikant, heeft een DA van 76.
 • Lanks Automotive, een kleine auto reparatie shop in Beacon, NY, heeft een DA van 13.

Hoe wordt DA gemeten?

DA gebruikt zowel de kwaliteit als de kwantiteit van sites/pagina’s die linken naar een bepaald domein om autoriteit te scoren.

Hoe gebruik je DA?

Gebruik DA als een snelle, ruwe maatstaf voor de autoriteit van een site. Diepere analyses zullen nauwkeuriger waarheden aan het licht brengen, maar bij grootschalige analyses kan dit nuttig zijn.

3. Moz Pagina Autoriteit (PA)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (3)

PA, ook van Moz, is vergelijkbaar met DA maar wordt gebruikt om de autoriteit van een enkele pagina te meten.

(Video) Domein autoriteit checken want je SEO is Nooit Af

Moz PA heeft een schaal van 0 tot 100. Alle nieuwe pagina’s beginnen met een score van 1, en worden dan in de loop van de tijd hoger op basis van hoe “geliefd” ze zijn op een externe basis en binnen de hiërarchie van uw site.

Bijvoorbeeld, op de BMW site heeft hun homepage een PA van 65. Waarschijnlijk de meest gelinkte pagina op hun site, zowel extern als intern, heeft deze pagina de hoogste PA op hun site.

In vergelijking hiermee heeft een diepere pagina over BMW autocompatibiliteit een lagere PA van

Zoals u kunt zien, hoe belangrijker de pagina op een website lijkt, hoe hoger de PA kan zijn. De metriek moet worden gebruikt in verhouding tot andere pagina’s op de website, in plaats van pagina’s op andere websites.

Hoe meet je Moz Pagina Autoriteit?

De PA gebruikt zowel de kwaliteit als de kwantiteit van interne pagina’s en externe sites/pagina’s die naar een bepaalde pagina linken om autoriteit te scoren.

Hoe gebruik je de Moz Pagina Autoriteit?

Gebruik de PA als een snelle benadering van de autoriteit van een pagina binnen een site. Vergelijk de PA met andere pagina’s op dezelfde site, in plaats van met pagina’s op verschillende sites.

4. Ahrefs DR (Ahrefs domein autoriteit checken)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (4)

DR (domein autoriteit checken) is een relatief nieuwe SEO metriek die is ontworpen om een domein een ‘rating’ te geven van 0 tot 100. Om de zaken heel eenvoudig en duidelijk te houden, heeft Ahrefs besloten om ‘autoriteit’-terminologie te vermijden, zelfs in hun metriekdocumentatie.

DR wordt op een gelijkaardige manier berekend als Moz DA, maar ze zijn veel transparanter in hun aankondigingspost over hoe het wordt berekend.

Hoe wordt DR gemeten?

Kijk hoeveel unieke domeinen minstens 1 dofollow link hebben naar de doelwebsite.

Kijk naar hoeveel unieke domeinen die sites linken (en verdun dienovereenkomstig)

Hoe gebruik je DR?

Gebruik DR als een snelle, ruwe maatstaf voor de “autoriteit” van een site. Diepere analyses zullen nauwkeuriger waarheden aan het licht brengen, maar wanneer analyses op schaal worden uitgevoerd, kan dit nuttig zijn.

5. Ahrefs Pagina Autoriteit (URL Autoriteit)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (5)

Ahrefs UR (URL rating) is een score van 0 tot 100 gebaseerd op hoe sterk het linkprofiel van die domein is. Ahrefs UR is geïnspireerd op Google’s PageRank en is als metriek (niet als score) vergelijkbaar met Moz’s PA.

Hoe meet je de Ahrefs Pagina Autoriteit?

Het ‘sap’ van UR gaat op dezelfde manier door de ‘DoFollow’ links op elke pagina. Bijvoorbeeld.

Als een pagina een UR van 100 heeft, zal hij een deel van zijn UR doorgeven, gelijkelijk over elke andere domein waarnaar hij vanaf die pagina linkt.

(Video) Maximize YOUR Google Business Profile : AVOID These Mistakes!

Hoe gebruik je Ahrefs Pagina Autoriteit?

Gebruik UR als een beoordeling van de autoriteit van een pagina binnen een site. Vergelijk UR met andere pagina’s op dezelfde site, in plaats van pagina’s op verschillende sites.

6. Majestic Trust Stroom (Majestic Trust Flow)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (6)

Majestic’s Trust Flow is een vrij unieke metriek. Met een score van 0 tot 100 wordt getracht een “vertrouwenswaarde” te geven aan een bepaalde URL.

Hoe meet je TF?

Majestic heeft het web handmatig doorzocht en een aantal “vertrouwde sites” verzameld.

De mate waarin een bepaalde URL gescheiden is van deze reeks verwijzende sites bepaalt de TF.

Dus, bijvoorbeeld, als het Witte Huis in de ‘seed sites’ zat, en je had een link van het Witte Huis, zou je verwachten dat je TF verdomd hoog zou zijn.

Maar, uh…

Als de link afkomstig was van een site die op 10 ‘stappen’ van het Witte Huis stond, zou de TF lager kunnen zijn.

Hoe gebruik je TF?

TF als een op zichzelf staande metriek kan nuttig zijn om snel te bepalen hoe dicht een website bij betrouwbare zaadsites op het web staat. Het echte nut komt bij het gebruik van TF met CF, uitgelegd later….

7. Majestic Citation Stroom (Majestic Citation Flow)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (7)

Majestic’s Citation Flow verving ACRank in 2012. De metriek is een score van hoeveel links er bestaan voor een bepaalde URL.

Hoe meet je CF?

CF wordt gemeten aan de hand van het aantal links naar een bepaalde domein autoriteit meten. Hoewel Majestic stelt dat niet alle links gelijk worden beoordeeld, is het uitgangspunt dat hoe meer links een URL heeft (intern en extern) hoe hoger de CF.

Hoe gebruik je CF?

CF als een op zichzelf staande metriek kan nuttig zijn om snel te bepalen hoe productief een URL is in termen van het aantal links. Het echte nut komt als je CF met TF gebruikt, uitgelegd in het volgende deel…

8. Majestic Trust Verhouding (Majestic Trust Ratio)

Wat is domein autoriteit en hoe het te controleren? Top 3 tools om domein of URL-autoriteit te meten (8)

Majestic Trust Ratio is Trust Flow / Citation Flow. Dit zal de Trust Flow Ratio score opleveren. De perfecte Trust Flow Ratio score is ‘1’. Ja, slechts een enkel cijfer ‘1’. Dit kan een score zijn voor een URL of Domein.

Hoe wordt Majestic’s Trust Ratio gemeten?

Ziet u, de perfecte score met Majestic’s individuele metriek zou TF 100 en CF 100 zijn. Deze gedeeld door elkaar zou 1 zijn.

De theorie hierachter is dat als een site een lage Trust Flow heeft, maar een hoge Citation Flow, dit zou betekenen dat de site veel link equity heeft, maar weinig vertrouwen uit die links, wat aangeeft dat de links afkomstig kunnen zijn uit niet-authoritatieve en spammy delen van het web.

(Video) How to Tap Into YOUR Akashic Records with Linda Howe | NLS Podcast

On the other hand, if a site has a high trust flow, but a low citation flow, it indicates that the site has few links, but the links it has are of high authority.

TheWhiteHouse.gov has a ratio score of 1.17. It shifts slightly towards more authoritative links, in proportion to the volume, but very, very close to the holy ‘1’ ratio score.

Boschdishwasherreviews.com (a random affiliate site we chose) has a ratio score of 0.52. This means that the site has a lot of links, but those links have little authority.

How do I use Majestic Trust Ratio?

The perfect Trust Ratio score, as mentioned above, is 1, but a good rule of thumb for an acceptable score is between 0.6 and 1.4. This should be kept in mind when you search for links from certain domains or URLs.

Waarom hebben pagina’s met een lagere autoriteit een hogere ranking dan pagina’s met een hogere autoriteit?

Wees niet verbaasd als minder gezaghebbende pagina’s hoger ranken dan meer gezaghebbende pagina’s. Autoriteit is belangrijk, maar het is niet de enige factor in de ranking. Google is niet zo eenvoudig. Er zijn tientallen ranking factoren, elke factor kan tientallen variaties hebben.

Wanneer een pagina met een lagere autoriteit goed scoort, is dat waarschijnlijk omdat hij op andere manieren goed presteert:

 • De pagina is relevanter voor de doelzin. Het kan zijn dat de term vaker wordt gebruikt op belangrijkere plaatsen.
 • De pagina is een meer gedetailleerde, grondige pagina over het onderwerp. Hij kan langer zijn of meer vragen beantwoorden.
 • De links naar de pagina bevatten het trefwoord in de link. (Exacte overeenkomst ankertekst is nog steeds belangrijk)
 • De pagina is aantrekkelijker voor bezoekers en verleidt bezoekers om langer te blijven. (signalen van gebruikersinteractie zijn belangrijk)

Het is eigenlijk heel gebruikelijk voor pagina’s met een lage autoriteit om goed te scoren. Er is meer in het leven dan links!

Wat is een goede domein autoriteit?

Het is een veel voorkomende vraag. Wat is een hoge Domain Authority? Natuurlijk, het antwoord is “het hangt ervan af.” Specifiek, het hangt af van de concurrentie voor de frase. Zie het als een sport score.

Wat is een goede score in de sport? Is 40 een goede score?

Dat hangt van de sport af.

 • Een score van 40 en je wint elke cricket wedstrijd.
 • Met een score van 40 win je de meeste voetbalwedstrijden.
 • Met een score van 40 verlies je elke basketbalwedstrijd

Het is hetzelfde in zoekmachines. Niemand rankt in een vacuüm. Elke zin is een competitie, en elke pagina is een concurrent. Als je een pagina hebt met een autoriteit van 40, kan dat meer dan genoeg zijn om goed te scoren voor een minder competitieve, minder populaire zin. Maar het is bij lange na niet genoeg om te scoren voor een groot geld, blockbuster zoekwoord.

Een goede domein autoriteit is elk nummer hoger dan de autoriteit van de andere hoog gerangschikte sites voor uw belangrijkste doel uitdrukkingen.

Hoe kan ik mijn domein autoriteit verhogen?

Hier is een lijst van dingen die niet direct invloed hebben op uw Domain Authority:

 1. Linken tussen pagina’s op uw website.
  Ze kunnen autoriteit doorgeven van de ene pagina naar de andere, maar ze verhogen niet de autoriteit van je totale domein. Volg deze interne linking tips om pagina autoriteit door te geven.
 2. Linken naar je website vanuit Facebook, of een ander sociaal netwerk
  Zeker, een link van Facebook is een link van een site met een DA van 100, maar de link staat op een profiel, dat één van de miljarden pagina’s op Facebook is. Dat profiel heeft een zeer lage Page Authority, dus geeft bijna geen waarde door aan uw domein.
 3. Linken naar uw site vanuit een persbericht
  Google weet dat persberichten een speciaal soort inhoud zijn. Ze verschijnen overal heel plotseling als duplicaten. Weinig SEO’s geloven dat persberichtlinks enige SEO-waarde bieden.
 4. Linken naar domeinen met een hoge autoriteit
  Publiceer kwalitatieve content en zoek naar vermelding in populaire en hoge domein autoriteit websites. Dit zal maximale backlink sap doorgeven aan uw site en uw DA zal snel stijgenl
 5. Links uit commentaren op blogposts
  Links uit commentaren bevatten bijna altijd een speciale tag genaamd NOFOLLOW. Deze tag vertelt de zoekmachine robot specifiek om de link niet te volgen naar zijn bestemming, en dus geen autoriteit door te geven.

Conclusie over domein autoriteit checken

Hoewel onvolmaakt, is DA de oudste metriek en betrouwbaar gebruikt door veel SEO’s en bureaus. Dit is een goede metriek om te gebruiken als u op zoek bent naar grootschalige domeinen.

(Video) Epoché #002 - Dr. Robert Malone, MD

Als we een diepgaande analyse doen van URL’s en domeinen, is Majestic’s Trust Ratio een vrij solide manier om het vertrouwen/authoriteit van een URL te begrijpen. Het is geen officiële metriek en meer een berekening van twee andere metrieken (TF en CF), het lijkt erop dat deze het moeilijkst te spelen is.

Gerelateerd

Videos

1. The A.I. Software solution for SEO agencies and freelancers
(Alex Denner)
2. Answers in First Enoch Part 4: Enoch's Journey Into the Inner Earth
(The God Culture)
3. My Conversations With Jesus Concerning The Future Houston Update Part 2
(Kevin Zadai)
4. Daniel Dennett, Lawrence Krauss and Massimo Pigliucci discuss The Limits Of Science @ Het Denkgelag
(het denkgelag)
5. Active Directory Foundations: Understanding this object database
(TechsavvyProductions)
6. New York City's Underwater Highway Explained
(IT'S HISTORY)
Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Maia Crooks Jr

Last Updated: 03/30/2023

Views: 5812

Rating: 4.2 / 5 (63 voted)

Reviews: 86% of readers found this page helpful

Author information

Name: Maia Crooks Jr

Birthday: 1997-09-21

Address: 93119 Joseph Street, Peggyfurt, NC 11582

Phone: +2983088926881

Job: Principal Design Liaison

Hobby: Web surfing, Skiing, role-playing games, Sketching, Polo, Sewing, Genealogy

Introduction: My name is Maia Crooks Jr, I am a homely, joyous, shiny, successful, hilarious, thoughtful, joyous person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.